Marzipan Latte

Blog || Rólam || Információk
Pipacs és Levendula

Hahó Idegen! A nevem Zsófia, de szólíthatsz bármelyik becenevemen, ahogy tetszik. A világon töltött éveim alatt sok mindenre hallgatok már. Szívből örülök, hogy itt vagy.

Nézz körbe bátran, csemegézz a címkék között, látogass el menüpontokra, vagy csak szörfözz a bejegyzések között. Remélem, találsz ínyedre való finomságot és hamarosan ismét találkozunk.

 
Egy mokkáskanál Zsófi

2017.09.23. 15:19
🌅 borús, szeles
📚 Jeff Lindsay: Dexter darabokban
📺 Naruto Shippuuden (500/96)
🎧 D'espairsRay: Abel to Cain

 

 
Egy csomag olvasnivaló

Kedvelem őket. Szeretem, ahogyan írnak. Bírom a stílusukat. Csípem a betűiket. Sokszor osztom a gondolataikat. Ha inaktívabbak, akkor pedig várom őket. Miért?
Mert valami megfogott bennük, és kész. Szeretettel ajánlom bármelyikőjüket Neked is.

🌼Aoleev 🍉teo 🍓Bíbor 
AmyDóriElenaGréti
jasmineRókaSzandraSára

 
Egy evőkanál beszéd
 
Egy teáskanál címke
 
Hozzászólás érzésre
Friss hozzászólások
 
Köszönet ízlés szerint

A sablonért, kódokért és egyéb segédanyagokért hálás köszönet a Blogtagsnek, a Glamour Factorynak és a LindaDesignnak. A patternért pedig a Vecteezyt üldözi hálám.
Továbbá nagy köszönet jár Neked is. ❤️ Legyél akár régi, hűséges Olvasóm, vagy frissen idetalált ismeretlen.

 
Egy bögre gondolat

Egy őszinte példa

2017.08.22. 15:25, Zsó
mert mindennek két oldala van...

...csak nem mindegy, hogy melyik felét nézed. Tudod, sokszor hallottam már, hogy nekem milyen jó, hogy ilyen stresszmentes a munkám, és mennyire klassz, hogy ennyire szeretem csinálni, mert ilyen nem mindenkinek adatik meg.

Tényleg szeretem, de vannak napok, amikor valaki bő fél órán keresztül ontja rád a negativitást, hogy ez egy rohadt világ, és különben is rajta nem tud úgysem segíteni senki, mert azon a problémán, amivel ő küzd, nem lehet. Amikor kiselőadást tart szinte mindenről, és közli, hogy te előzőleg őt megaláztad (pedig csak megtornáztattam, és kicsit leizzadt). Mikor azt mondom az óra végén, hogy egészségére, kiakad, hogy neki ilyet ne mondjak, mert az úgy sincs már. Mosolyogva próbálom lerendezni, hogy azért mégis inkább arra váljék, mint másra, úgyhogy még egyszer szívből kívántam, hogy egészségére váljon. Erre már nem mond semmit, csak legyint. Nem becsüli le a szakértelmemet, de mindent megtesz azért, hogy szarul érezzem magam, és elvegye a kedvem attól, hogy vele foglalkozzak. Látványosan arra játszik, hogy végül elküldjem a fenébe, és ezáltal nyerhessen, és igaza legyen, hogy őbelőle mindenkinek csak elege van.

Nos, nem adom meg ezt az örömet neki. Végig fogjuk küzdeni azt az x alkalmat. Türelmes vagyok, és leszek hozzá, lenyelem amiket mond, és mindig lesz egy-két jó szavam. A végére szeretnék kicsikarni belőle legalább egyetlen egy pozitív gondolatot. Már az első pillanatban elhatároztam, hogy nem asszisztálok ahhoz, hogy megerősödjön az amúgyis óriási betegségtudata. Küzdeni fogok vele és érte.

Ez csak egy példa. Számos csoda ér engem a szakmámban, és hála Istennek, többször ér pozitívum, mint negatívum. Hálás vagyok ezért, de talán ehhez kicsit magam is hozzáteszek, hogy ilyen legyen. Ugyanis igyekszem célzottan a jóra gondolni, a rosszat pedig próbálom mihamarabb lepergetni, ezért másoknak úgy tűnhet, mintha minden mindig rózsaszín lenne. De mindennek van árnyoldala, mindig van nehézség. Attól viszont még semmi nem lett jobb, hogy dagonyáztunk a sárban. Ha a napos oldalt nézed, több esély van rá, hogy elérnek a napsugarak.

Szeretem a munkám, imádom a munkám. Erre adtam a fejem, hogy segítsek másoknak. De ne mondja nekem senki, hogy stresszmentes. Emberekkel foglalkozni soha nem stresszmentes - pláne nem ilyen közvetlen, bensőséges viszonyban.

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.08.30. 20:58
Zsó
Igen. :/ De hála Istennek vannak pozitívumok, gyorsan elő kell kaparni a tündér betegeket, hogy kicsi erőt merítsünk. ;)
Idézet
2017.08.28. 14:37
Szandra

Jaj, hogy ez sajnos sokszor nekem is mennyire ismerős...
Nekem az még nagy kedvencem, amikor viziten kérdezik a betegtől, "Na, és javulgat?" 
erre ő: "Áh, nekem már nem lesz jó".
A sok-sok negatívum mellett, az ilyen annyira le tudja húzni az embert....:( 

Idézet
2017.08.25. 21:28
Zsó

Igen-igen, látszik rajta, hogy belefáradt már a dolgokba, és emiatt nem is hibáztatom. Elmesélt ezt-azt, és úgy gondolom, vagyok annyira empatikus, hogy ezt kezelni is tudom, amennyire tőlem telik. Bár ez sokszor nagyon nem egyszerű.
Én alapvetően sem vagyok az a típus, aki hitegetné a pácienseit (tudom, te sem erre gondoltál, hogy én teszem ezt) - pont ezért, hogy ne érezzék azt, hogy "na, megint egy ígérgetős". Őszintén szoktam nekik elmondani a véleményemet mindenről.
Az pedig, hogy az illető szóban nem becsüli le a szakértelmem, egy dolog - ezt így visszaolvasva a posztot nem egészen jól fogalmaztam meg. Sokszor hangsúlyozza, hogy nem kétli, hogy tudom, mit csinálok, de mégis olyan stílusban mondja ezeket, hogy ordít róla, hogy semmi jelentőséget nem tulajdonít az egésznek, szerinte semmi értelme.
Nem célom megváltoztatni a világképét, és megtéríteni vagy épp ráerőszakolni a dolgokat. Csak annyit szeretnék, hogy ne kapja vissza tőlem is azt, hogy "belőle mindenkinek elege van, mert egy elviselhetetlen alak". :)

És köszi, örülök, hogy tetszik. ^^ Az én szememnek is jólesik most ez a kis egyszerűbb kinézet.

Idézet
2017.08.23. 15:55
Ao

Hát tudod, ő egy tipikus energiavámpír. Bármit is mondasz neki vagy teszel érte, nem fogja pozitívan értékelni. Ezt talán rá kellene hagynod. Legalábbis én ráhagynám, de ez én vagyok... Viszont az ő oldaláról megnézve a dolgot, igen, talán belefáradt a "hitetgetésbe", hogy egészséges lesz, mikor erre nem lát sok esélyt, és az, hogy folyton emlékeztetik rá, rosszul esik neki. Én ezt szűrtem le ebből az egészből, meg ha valaki ilyen megkeseredett, igazából nem is várok mást tőle. Azaz nem meglepő a reakciója. És lehet, sok minden más is állhat amögött, hogy nem akarja elfogadni a segítséget. Írtad, hogy nem becsüli le a szakértelmedet, tehát ez még a jobbik eset, és szerintem nem akar benned rossz érzést kelteni. Bár nem voltam ott, csak én így gondolom azok alapján, amit leírtál.

Ui.: Egyébként jó lett az új dizi. *-* Mintha nem is a gp-n lennék.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!