Marzipan Latte

Blog || Rólam || Információk
Pipacs és Levendula

Hahó Idegen! A nevem Zsófia, de szólíthatsz bármelyik becenevemen, ahogy tetszik. A világon töltött éveim alatt sok mindenre hallgatok már. Szívből örülök, hogy itt vagy.

Nézz körbe bátran, csemegézz a címkék között, látogass el menüpontokra, vagy csak szörfözz a bejegyzések között. Remélem, találsz ínyedre való finomságot és hamarosan ismét találkozunk.

 
Egy mokkáskanál Zsófi

2017.09.23. 15:19
🌅 borús, szeles
📚 Jeff Lindsay: Dexter darabokban
📺 Naruto Shippuuden (500/96)
🎧 D'espairsRay: Abel to Cain

 

 
Egy csomag olvasnivaló

Kedvelem őket. Szeretem, ahogyan írnak. Bírom a stílusukat. Csípem a betűiket. Sokszor osztom a gondolataikat. Ha inaktívabbak, akkor pedig várom őket. Miért?
Mert valami megfogott bennük, és kész. Szeretettel ajánlom bármelyikőjüket Neked is.

🌼Aoleev 🍉teo 🍓Bíbor 
AmyDóriElenaGréti
jasmineRókaSzandraSára

 
Egy evőkanál beszéd
 
Egy teáskanál címke
 
Hozzászólás érzésre
Friss hozzászólások
 
Köszönet ízlés szerint

A sablonért, kódokért és egyéb segédanyagokért hálás köszönet a Blogtagsnek, a Glamour Factorynak és a LindaDesignnak. A patternért pedig a Vecteezyt üldözi hálám.
Továbbá nagy köszönet jár Neked is. ❤️ Legyél akár régi, hűséges Olvasóm, vagy frissen idetalált ismeretlen.

 
Egy bögre gondolat
Archívum - 2016.

2016 szavakban

2016.12.31. 14:26, Zsó

Amióta csak blogolok majdnem mindig írtam évzáró bejegyzést, ami hol ilyen stílusú volt, hol olyan. Nem tervezek statisztikával jönni, elvégre a Megint késünk... blog számára ez csupán 3,5 hónapos életet jelent. A korábbi blogom statisztikáját pedig miért is keverném ide, ugye? Meg legyünk őszinték, érdekel ez olvasóként bárkit is? Nem hinném.

Búcsúgondolatok az őszről

2016.12.01. 21:11, Zsó

Eszter, avagy a My Comfort Zone For You bloggerének youtube csatornáján láttam ezt az ún. Sweater Weather TAG-et, és úgy döntöttem, hogy engedelmével kitöltöm magam is. Tudom, hogy ilyen őszi kérdezz-felelek dolgokat ősz elején szokás készíteni, de én arra gondoltam, hogy nem általánosságban fogom megválaszolni ezeket a kérdéseket, hanem konkrétan az idei őszre vonatkoztatva, és ezzel búcsúzom a naptári ősztől. Kezdjük is el.

A nyugdíjasok nem érnek rá

2016.11.29. 19:26, Zsó

A szakmámból, illetve jelenlegi munkahelyemből eredően elég sokszor kerülök kapcsolatba nyugdíjasokkal. Ez a kapcsolat nem annyiban merül ki, hogy köszönök nekik, megejtünk egy rövid illedelmes bájcsevelyt, és viszontlátásra. Ennél sokkal több - sokukkal közelebbi kapcsolatba kerülök.

Mindig tiszteltem az időseket, és azok táborába tartoztam, akik átadják a helyüket a buszon, és meghallgatják őket, majd ha kell, illedelmesen válaszolnak nekik. És, hacsak nincsen borzalmasan rossz napom bár ilyenkor nemcsak velük, hanem mindenkivel bajom van, akkor nem szoktam rajtuk különösebben bosszankodni (bár aláírom, van az a típus, aki bicskanyitogató).

Élményeim Dr. Zacher Gábor kapcsán

2016.11.13. 21:00, Zsó

Tegnap volt szerencsém részt venni Dr. Zacher Gábor előadásán. Ez egy szakmai továbbképzés volt főként gyógyszerészek, orvosok és egészségügyi szakdolgozók részére, de külsős érdeklődők is jelentkezhettek. Nem volt ingyenes, de igazából egyáltalán nem bánom, hogy rászántam azt a pénzt.

Maga az előadás tízkor kezdődött, és fél háromkor ért véget. Mindössze egy húsz perces szünet szakította meg a továbbképzést, tehát lényegében, kicsivel több, mint négy órán keresztül folyamatosan kaptuk az információkat.

Engem őszintén lehengerelt, régen nem hallottam hozzá hasonló intelligens embert, ennyi időn keresztül, ilyen lendületesen és gördülékenyen előadni. Már régóta kíváncsi voltam rá, és nagy örömömre szolgált, hogy végre lehetőségem nyílt élőben is meghallgatni.
A téma nyilvánvalóan a szakterülete volt: Káros függőségeink toxikológiája - ezen belül kitért Magyarország toxikológiai helyzetére, a kábítószerek fajtáira, az antidepresszánsokra, és hatásaikra és végül, de nem utolsó sorban az alkoholfogyasztási szokásokra is.

Adrian von Ziegler és Aelathen mini csodája

2016.11.09. 11:10, Zsó
Címkék: ajánló zene

Az imént találtam, és máris teljes mértékben belezúgtam ebbe a zenébe - még nem hallgattam végig, mert azért 8 órát egyhuzamban nem töltök gép előtt hála Istennek, és ma még kreatív cselekvést sincs időm űzni, amit aláfesthetne. De szeretettel ajánlom meghallgatásra, ha valaki szereti a kelta zenét (bár, ahogy a kommentek között olvastam másfél óránál becsúszott némi inka kultúrára hajazó darab is a válogatásba, de őszintén szólva engem ez nem hinném, hogy zavarni fog, ha odajutok, mert azt is kedvelem).

Teljesen véletlenül találtam, és odavagyok érte. Ha még egyetemre járnék, egész biztos, hogy bekerülne a tanulós zenék közé (Mozart, Beethoven, Chopin, Muszorgszkij, Joe Hisaishi, Dvořák és a Shingeki no Kyojin, illetve vegyes anime instrumentális soundtrackek mellé). Így, hogy ez részemről már kimarad, biztosra veszem, hogy a legközelebbi kreatívkodásom közben fogom ezt hallgatni. Például erre fogom kipróbálni a zenére festést is, amit már hosszú-hosszú ideje tervezek. Sőt, ha egyszer eljutok oda, hogy majd rehabilitációs pilates órákat is tartsak, azt hiszem, ilyesmi zene lesz alatta, mert ez teljesen tökéletes úgy, ahogy van. ♥

Számomra ez egy mini csoda. Remélem akad közöttetek olyan, akinek megtetszik, és mutathattam valami újat. 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!