Marzipan Latte

Blog || Rólam || Információk
Pipacs és Levendula

Hahó Idegen! A nevem Zsófia, de szólíthatsz bármelyik becenevemen, ahogy tetszik. A világon töltött éveim alatt sok mindenre hallgatok már. Szívből örülök, hogy itt vagy.

Nézz körbe bátran, csemegézz a címkék között, látogass el menüpontokra, vagy csak szörfözz a bejegyzések között. Remélem, találsz ínyedre való finomságot és hamarosan ismét találkozunk.

 
Egy mokkáskanál Zsófi

2017.09.23. 15:19
🌅 borús, szeles
📚 Jeff Lindsay: Dexter darabokban
📺 Naruto Shippuuden (500/96)
🎧 D'espairsRay: Abel to Cain

 

 
Egy csomag olvasnivaló

Kedvelem őket. Szeretem, ahogyan írnak. Bírom a stílusukat. Csípem a betűiket. Sokszor osztom a gondolataikat. Ha inaktívabbak, akkor pedig várom őket. Miért?
Mert valami megfogott bennük, és kész. Szeretettel ajánlom bármelyikőjüket Neked is.

🌼Aoleev 🍉teo 🍓Bíbor 
AmyDóriElenaGréti
jasmineRókaSzandraSára

 
Egy evőkanál beszéd
 
Egy teáskanál címke
 
Hozzászólás érzésre
Friss hozzászólások
 
Köszönet ízlés szerint

A sablonért, kódokért és egyéb segédanyagokért hálás köszönet a Blogtagsnek, a Glamour Factorynak és a LindaDesignnak. A patternért pedig a Vecteezyt üldözi hálám.
Továbbá nagy köszönet jár Neked is. ❤️ Legyél akár régi, hűséges Olvasóm, vagy frissen idetalált ismeretlen.

 
Egy bögre gondolat
Archívum - 2014.

hát, mégis eljötTÉL?

2014.11.29. 18:32, Zsó

Tudom, még csak november van, de napok óta olyan piszok hideg van, hogy már teljesen úgy érzem, mintha tél lenne, ezért téliesítettem be a polipot. Holnap amúgy is első Advent van, repül az idő, főleg akkor, ha egyszerre akarja is, meg nem is az ember. Megjegyzem, ma 3-5°C volt napközben itt Szegeden elvilegÚgyhogy üdvözlégy tél, légy kegyes hozzánk!

Olyan kis tündér a fiatalabb páciensem, egyszer csak meglep, mire hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak megöleltem, majd legutóbb, mikor tornáztunk, szóba jött, hogy egy hét múlva nem találkozunk, mire tipikus kisgyerek módjára: De miiiiéééért? - hát, azt hittem, megzabálom. Illetve tudja, hogy alapvetően hol lakom, és megkért, hogy ugye mutatok neki képeket Budapestről. Érdeklődik, meg ha olyanja van, vagy felhozok valami témát, akkor mesél. Az egyik kedvenc sztorim: kérdeztem tőle, milyen volt a hete, mire csak megrántotta a vállát, hogy semmilyen. Hát, mondom nekem is, igazából csak vizsgáztam. Erre azonnal rávágta, hogy hát, ő meg felmérőzött. Na, mondom, látod, ez egy ilyen szörnyű hét... 
Nagyon kis aranyos, és iszonyatosan hálás vagyok érte. Amilyen nehéz volt vele az elején, olyan gyümölcsözőnek tűnik most minden - persze semmit nem szeretnék elkiabálni, de azt már tudom, hogy borzasztóan fog hiányozni, ha egyszer véget ér a közös dolgunk.

nagyszerűen egyszerű

2014.11.22. 18:38, Zsó

Annyiszor veszem észre magam mások egyes dolgaiért “irigykedve”. Tudom, hogy ez nem helyes. Őt azért “irigylem”, mert külföldön tanulhat, és megismerkedhet testközelből egy kultúrával, és egy egész más életszemlélettel, sok olyan embert ismerhet meg, és olyan élményekben lehet része, amiben azoknak nem, akik ezt nem élték át. Őt azért, mert nagyon stabil, és kiegyensúlyozott hite van, ami egy kerek egésszé teszi. Őt azért, mert gyönyörűséges haja vagy hangja van, és még folytathatnám a bagatellebbnél, bagatellebb, és annál még rosszabb, szóra sem érdemes dolgok sorával.
Hogy miért írtam idézőjelbe az irigykedést? Mert nem a szó valódi értelmében irigylem tőle, nem kívánom, hogy neki ne legyen birtokában az a valami, csak annyit szeretnék, ha nekem is lenne.

Viszont, mindamellett, hogy ma boltba mentem, mostam, főztem, tételt dolgoztam ki, megnéztem egy filmet Barátommal (Éli könyve), valamint találkoztam egy számmal, ami több, mint valószínű, hogy szövegtől függetlenül adott át nekem valamit, merthogy nem figyeltem a szövegre egyáltalán. A puszta hangzásokkal, és hangulattal törődtem csak. A film szerintem jó, és elgondolkodtató, viszont nem fogom most kielemezni, meg leírni részleteiben, mi is ez, akit érdekel, olvasson utána nyugodtan - hála az internetnek számos felület helyet ad az ilyesfajta kíváncsiság enyhítésére. A szám pedig egyszerűen gyönyörű, nekem nagyon tetszik.

A lényeg, amiért ezt az egészet felhoztam egy látszólag tök nem idevágó gondolat erejéig az az, hogy ismét, és megint elgondolkodtam azon, mindezek hatására, miért is “irigykedem” én. Egyrészt, honnan is tudhatnám, hogy olyan jó-e valóban, mint ahogy én elképzelem? De ha olyan jó is, na és? Ha szükségem van rá, mindenképp meg fogom tapasztalni valamilyen formában, ha pedig nem, akkor nem is kell ez. Már rájöttem egyszer-kétszer-sokszor, hogy nem kell mindent megtapasztalnom nekem is - pl. megtanultam néhány hónap vagy év alatt, hogy ne akarjak én is gerincműtött lenni pusztán azért, hogy hiteles, és jó szakember lehessek, és ténylegesen átérezzem, mi is ez; nem kell, mert elég, ha teljes szívvel és lélekkel küzdök, s dolgozom a célért. Újra levonhatom a konklúziót, jobb, ha elfogadom, hogy nekem más feladatom, életem és célom van merőben más eszközökkel. Nem kellene mindig másokkal törődnöm, mindamellett, hogy mégis másokkal kell törődnöm. Szeretem, hogy semmi sem egyszerű, és mégis az. Hogy a lelkipásztort idézzem szabadon az Isten nem halott című filmből:

A dolog egyszerű, vagy elhatározod magad, és lépsz/teszel valamit, vagy nem. Nem mondtam, hogy könnyű, de egyszerű.

Oly’ nagy, és oly’ nehéz igazság ez. Sokat kell még tanulnom – minden téren.

A nő || Her (2013)

2014.11.09. 18:47, Zsó
Címkék: ajánló film

Egy kedves barátnőm ajánlotta október közepén a filmet, ami angolul a Her, magyarul pedig, rendkívül kreatívan, A nő címet viseli. Tegnap eljutottunk szobatársammal addig, hogy filmezzünk egyet este, és hosszas gondolkodás után, javaslatomra erre a filmre esett a választásunk. Egész jó arány, már “rögtön” 3 héttel később meg is néztem az ajánlott filmet, vállveregetés nekem csúcs vagyok. Amiért ezt pötyögöm itt a polipon az az, hogy egyáltalán nem tudok elszakadni tőle. Úgy érzem, muszáj felfűznöm (vagy legalábbis megpróbálnom) a gondolataimat egy fonalra, hogy aztán konklúzióra juthassak, mert iszonyatosan egyben van ez a film, nagyon sok mindent magába foglal, és sok gondolatot, érzelmet ébreszt.

Kezdjük az elején. Magát az alapsztorit annyira nem szeretném túlragozni, viszont azért, hogy ne kelljen senkinek kutakodnia, bemásolom a port.hu történetleírását.

Mindenki igazi társra vágyik. Olyanra, aki figyel, aki megért, aki segít, és aki szeret. Theodore (Joaquin Phoenix) nagyon lassan heveri ki a válását, egyedül él, és nem barátkozik könnyen. Napközben egy számítógépen dolgozik, esténként egy másik számítógépen játszik - és unalmában letölt egy új programot: egy intelligens operációs rendszert. És minden megváltozik. Az egzotikus hangú rendszer (Scarlett Johansson), vagyis Samantha felforgatja addig túl egyforma napjait. Mindent tud, mindent ért, és egyre közelebb kerül Theodore-hoz. Olyan közel, hogy a férfi néha már úgy érzi: Samantha testestül-lelkestül az övé.

Gyógytornászpalánta napló #2

2014.10.15. 18:56, Zsó

Már volt, hogy hasonló címmel írtam bejegyzést. Akkor másodéves voltam, és a nyári gyakorlati élményről pötyögtem, ezzel szemben most negyedéves, végzős vagyok az utolsó előtti szemeszterem közepén. Durva még leírva is a kontraszt, pedig szűk, még csak nem is teljes, 2 év differenciáról van szó. Összehasonlíthatatlan a tapasztalat és az elméleti tudás, ami azóta a birtokomba került, ellenben nagyon ijesztő, hogy mennyi minden még nem, amelynek köszönhetően még mindig úgy érzem, hogy van vagy hat pár zöld fülem, és nem tudok semmit.
Ilyenkor próbálok arra gondolni, hogy régen be voltam tojva, hogyha egy gyakorlaton diktálni kellett feladatokat egy testhelyzetben - ma már arra vagyunk utalva, hogy improvizáljunk egy komplett gyakorlatsort valamilyen kórképre, de nemcsak egymáson, hanem többnyire már betegen. Durva módszer, de végső soron működik. Viszont nem érzem, hogy életté alakulna a sok betű, ami a tankönyvekben le van írva - majd talán a nagy gyakorlat után, vagy közben. Ez az egyetlen kapaszkodóm.

Egyébként nem tudom, mi van az emberekkel, de mostanában olyan bődületes hülyeségeket hallok, hogy az elképesztő. A heti “kedvencem”:
Járok pilatesre itt Szegeden a szobatársammal, és bár a hely nagyon fura, az oktató tök jó. Igen ám, de ezen a fura helyen van egy fura ember, aki már az első alkalommal mondta, miután megszimatolta, hogy gyógytornászhallgatók vagyunk, hogy ő anno otthagyta az orvosit 3 év után, mert rájött, hogy őt jobban vonzza a kínai gyógyászat, és azzal sokkal jobban egyetért. Ezzel eddig nincs semmi baj. Viszont folyamatosan ontja nekünk az “okosságait” meg a “bölcsességeit”.
Rákövetkező héten megállapította, hogy milyen merev a csípőm, és hogy ő ezt csak úgy látja, mert hát kinek, mi a szakmája ugyebár. Majdnem szembe röhögtem, hogy az én csípőízületem minden, csak merev nem igazából összeérintett talppal leteszem a földre rombusz alakban mindkét térdem ülésben, ráadásul gond nélkül. Ja, és még meg is dicsért, hogy "Legalább teszel valamit magadért, és eljársz ide." Köpni-nyelni nem tudtam. :’D Ezek után legutóbb, valamilyen úton-módon a pilates órán szóba került a gerincferdülés, és ő ezt valahogy meghallotta - hozzáteszem, nagy sajnálatomra. Az óra végén megkérdezte: “Szóval meddig lehet visszahúzni egy gerincferdülést a helyére?“. Ismerve a fickó mentalitását, és hozzáállását mindenhez, úgy döntöttem nem mélyedek nagyon bele a dologba, nem akarok vitatkozni, annyit mondtam nagyon leegyszerűsítve, hogy sok mindentől függ, de elsősorban a csontosodás befejeződése az, ami előtt igazán jelentős eredményeket lehet elérni. Erre nagy mellénnyel mondta: “Dehogy, lehet azt utána is, csak nehezebb. Jó néhány izzasztó órába beletelik, míg a terapeuta a berögzült mozgásakármiket leépíti az emberben, de minden lehetséges.” Már nem is tudom, pontosan mit mondott, véd az agyam, de azt hittem, visítok. Ráhagytam, és eljöttem. Persze, mondjuk csak nyugodtan egy 28 éves, 100°-ban elgörbült gerincnek, hogy hókuszpókusz, és már helyre is jön. Mert az élet így működik. Hogyne.  Bár így lenne...

átértékelő

2014.09.30. 19:06, Zsó
Címkék: gondolatok

Annyira megdöbbentő, nagy általánosságban beszélve, hogy mennyire nem értékeljük, mi emberek, azt, amink van. Ez érthető sokféle módon, nem értékeljük a szociális környezetünket, de gyakran a családi kötelékeinket sem, nem értékeljük a társadalmunkat, az éghajlatot, az anyagi helyzetünket, és legfőképp az egészségünket, vagy legalábbis azt az állapotot, ami általában jellemző ránk. Pedig, ha kicsit körülnéznénk nagyon érdekes dolgokra döbbenhetnénk rá.

Természetesen mindig vannak kivételek, kinek nem inge, ne vegye magára az alábbiakat, de mélyen belül, tudjuk, hogy mindannyiunkra igaz egy kicsit ez. Akkor értékeljük a dolgokat igazán, ha már elveszítettük. Gondoljunk csak egy fejfájásra - milyen jó is, mikor nem fáj a fejünk, pedig addig fel se tűnik, igaz? Na, ugye. Ugyanígy természetesnek vesszük azt, hogy járunk, hogy látunk, hogy érzünk és hallunk, pedig ezek hatalmas ajándékok. Persze nem kell minden nap hálaadásokat zengedezni, mert az se lenne normális, sőt, inkább tébolyhoz közelítene. Viszont jó lenne, ha mielőtt nagy panaszkodásokba kezdünk, belegondolnánk, valóban olyan nagy problémákkal küzdünk-e. Fáj a fogunk, és még az eső is esik, meg fázunk. Na és? Van, aki egy baleset kapcsán elveszítette nemhogy a járásképességét, de egyik végtagját se nagyon tudja használni, mégis teljes életet képes élni pozitívan, vidáman és amennyire lehet önállóan. Nyilvánvaló persze, hogy a más valaki problémája rajtunk nem segít, illetve nem könnyebbülhetünk meg tőle, nem is kell, Isten őrizz! Ellenben közvetve mégis segíthetne, hogy meglássuk a jót a saját helyzetünkben. Igen, van ez, meg ez a baj, viszont mi minden más jó van, amivel kompenzálhatom, és boldog lehetek. Néha álljunk meg egy kicsit, és gondolkozzunk el! Ám vigyázat, a túl sok gondolkodás ártalmas.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!