Marzipan Latte

Blog || Rólam || Információk
Pipacs és Levendula

Hahó Idegen! A nevem Zsófia, de szólíthatsz bármelyik becenevemen, ahogy tetszik. A világon töltött éveim alatt sok mindenre hallgatok már. Szívből örülök, hogy itt vagy.

Nézz körbe bátran, csemegézz a címkék között, látogass el menüpontokra, vagy csak szörfözz a bejegyzések között. Remélem, találsz ínyedre való finomságot és hamarosan ismét találkozunk.

 
Egy mokkáskanál Zsófi

2017.09.23. 15:19
🌅 borús, szeles
📚 Jeff Lindsay: Dexter darabokban
📺 Naruto Shippuuden (500/96)
🎧 D'espairsRay: Abel to Cain

 

 
Egy csomag olvasnivaló

Kedvelem őket. Szeretem, ahogyan írnak. Bírom a stílusukat. Csípem a betűiket. Sokszor osztom a gondolataikat. Ha inaktívabbak, akkor pedig várom őket. Miért?
Mert valami megfogott bennük, és kész. Szeretettel ajánlom bármelyikőjüket Neked is.

🌼Aoleev 🍉teo 🍓Bíbor 
AmyDóriElenaGréti
jasmineRókaSzandraSára

 
Egy evőkanál beszéd
 
Egy teáskanál címke
 
Hozzászólás érzésre
Friss hozzászólások
 
Köszönet ízlés szerint

A sablonért, kódokért és egyéb segédanyagokért hálás köszönet a Blogtagsnek, a Glamour Factorynak és a LindaDesignnak. A patternért pedig a Vecteezyt üldözi hálám.
Továbbá nagy köszönet jár Neked is. ❤️ Legyél akár régi, hűséges Olvasóm, vagy frissen idetalált ismeretlen.

 
Egy bögre gondolat
Archívum - 2013.

Csapongó

2013.12.18. 20:06, Zsó

Vajon miért vagyunk, mi emberek, oly’ lusták és hagyjuk le szép városneveink felét? Mindig azt mondjuk, hogy Megyek Pestre. Megyek Félegyházára. Megyek Egerszegre. Annyival szebb, hogy Budapest, Kiskunfélegyháza, Zalaegerszeg - hogy az említett példáknál maradjak. Random gondolat vége.

Másik random gondolat kezdete. Egyszer úgy elmondanám neki, hogy az a kapcsolat, ami köztünk volt, azért kezd elhalni, hacsaknem már el is halt mert ő sosem vette a fáradtságot, hogy válaszoljon nekem egynél többször. Hiába kerestem, először még lelkesen válaszolt, aztán már el is voltam felejtve. Mindennek ellenére én mégis időről-időre felkerestem. Annyira elmondanám neki, hogy nézzen tükörbe. Mondja ki, amiket nekem szokott. Írja le egy papírra, aztán olvassa el, és értelmezze. Mennyire igaz, vagy épp mennyire nem. Milyen érzés lehet?
Azt is az orra alá dörgölném, hogy többé nem fogom keresni, mert mégis ki olyan bolond, aki olyan vonat után fut, ami úgysem veszi fel? Rajtam kívül persze. Hát, senki - és most már én sem leszek bolond. Meguntam, és belefáradtam. Viszont mindezeket úgysem fogom neki elmondani. Hagyom, hogy élje a kis világát, és tökéletesen elfelejtsen, ahogy eddig is tette - én meg úgyis továbbra is emlékezni fogok rá, ha visszanézek pár fényképet, ha visszagondolok azokra az időkre. Valahol ez nem igazságos.

Ahol a csend vár~

2013.12.12. 20:09, Zsó

Kell egy hely, mikor elfogy a levegő,
Egy út egy ösvény, egy oda vezető,
Zajos nap után egy menedék,
Mentsvár, ahol a csend vár.
/streetROYAL – Menedék/

Rendkívül aktuális, rendkívül tökéletes. Hallgassátok, és értsétek! Kivételesen erre vágyom. A rap lüktető ritmusára. Rendkívül jó ütemet ad a jelenlegi feladatom elvégzésére. Fáradt vagyok, de már csak szűk egy hetet kell kibírnom, aztán picit lazíthatok a karácsony keretein belül. Utána persze to be continued. Jelenleg nagyon-nagyon haza-, és az iskolától elszakadni vágyom. Most kivételesen nagyon nem szeretem Szegedet. De semmi vész, mert több is veszett Mohácsnál - még annál is több Szegeden. Ez csak egy apró korallzátony az életem tengerében. Mindjárt elhagyjuk, nem feneklünk meg rajta. Milyen gáz már - eljutni egy pontig hosszú út után, és megfeneklik minden egy kis földrajzilag kialakult, evolúcióban bőven alattunk álló képződménytől? Szégyen, gyalázat!

Szóval ezt nem hagyjuk. Szuperhíró üzemmód erőteljesen bekapcsolva! Ollóm csattog és a köpenyem is lobog, amit természetesen nem kap be a repülők turbinája.

Hátközépre kívánt "M"

2013.12.10. 20:12, Zsó

Mindig, mindenhol ott vagy. Egy percre sem hagysz békén. Megőrjítesz, ugyanakkor előrébb viszel. Nélküled kevésbé tenném oda magam, tehát fogcsikorgatva bár, de be kell vallanom, hogy szükséges rossz vagy. Általad tanulhatok, és azt is tudom, hogy mindig mindennek megvan a célja. A mai élmény is öröm volt az ürömben, és üröm az örömben. Egyszerre volt nagyon jó, és pofon. Könnyezek, és mosolygok egyszerre. Ezért arra kérlek, néha kicsit hagyjál békén! Mert lassan, nemhogy másnak, de már magamnak sem tudok válaszolni két nagyon egyszerű kérdésre. Miért akarok mindenből mindig maximumot kihozni, és miért akarok mindenkinek mindig megfelelni? Őszintén? Nem tudom. Azt viszont tudom, hogy egy ember nem lehet mindenből kiemelkedő - ez van, fogadjam el, igaz? A baj csak az, hogy nem tudom elfogadni - bizonyítani akarok neki. Bizonyítani is fogok!

Gyógytornászpalánta napló

2013.10.04. 20:14, Zsó

Ha még nem hangsúlyoztam volna év közben, akkor most elmondom: nyáron volt egy négyhetes gyakorlatom július 1. és 26. között, mint másodéves gyógytornászhallgatónak. Mindenképpen szerettem volna belőle írni valamit, de sajnos és annyira nem sajnos nem igazán értem rá arra, hogy mindezt megtegyem. Így aztán csak most írok róla, mert elhatároztam, hogy behozom az életem, és ráncba szedem az elhanyagolt polipot.

Már április közepére el kellett intéznünk, hogy hol szeretnénk tölteni azt a négy hetet, azaz 120 órát. Tölthettük fürdőben, vagy kórházban. Én a kórházat választottam, bár többfelől hallottam, hogy érdemes kipróbálni a fürdőt, mert harmadév után úgyis kötelező a kórházi gyakorlat, de én nem vágytam fürdőbe. Szerettem volna máris megismerni a kórházi légkört. Az OORI-t (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet) választottam, és némi nehézség és apróbb bökkenő után sikerült is elintézni, hogy oda mehessünk majd két csoporttársammal, Pegával és Szakival. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy az OORI-val nem a tipikus kórházi légkört ismerhettem meg. Az OORI a kórházak babavilága - és nem magánkórház, bár úgy néz ki. Egyszerűen imádom! Ha ne adj’ Isten szükségem lesz ilyesfajta kezelésekre, én oda szeretnék kerülni.

Az első héten az úgynevezett Központi Fizioterápia részlegen voltam, ahol többnyire csak az ottani kedves hölgy jobb kezei voltunk Pegával. Ténylegesen mi nem kezeltünk betegeket, csak a keze alá dolgoztunk, és segítettünk. Viszont egymáson annál több mindent tapasztalhattunk meg. Kipróbálhattunk kezeléseket, illetve bármilyen kérdésünk volt, bőven kaptunk rá kielégítő választ. Sok hasznos információt hallottam, amiket igyekeztem elraktározni. Többek között azt is, ami közérdekű információ lehet: a Fastum gél nevű fájdalomcsillapító és nem szteroid gyulladáscsökkentő krém fényallergiát okoz – most már nem is véletlen, hogy vénykötelessé tették. Ne használjátok lehetőség szerint! Ha fáj valami, ott a Flector, vagy más hasonló fájdalomcsillapítók. Vége a reklámnak – és nem, nem dolgozom gyógyszercégnél. A lényeg, hogy tényleg sokat tanulhattunk ott, viszont relatíve hamar elrepült az itt eltöltött idő ahhoz képest, hogy voltak holt időszakok a tevékenységünkben – igaz, ezek az időszakok a hét vége felé egyre rövidültek, mert mindig volt valami tennivaló. A legjobb egyébként az utolsó nap volt. Akkor már volt, hogy a betegek hozzánk fordultak segítségért, kérdeztek és mi válaszoltunk. Igazán hasznosnak érezhettük magunkat.

A második héten a Központi Hidroterápia részlegen voltunk Pegával, és kiegészültünk egy budapesti harmadéves gyógytornászhallgatóval, Viszával. Ezt a helyet már sokkal jobban élveztük. Az első nap kaptunk némi elméleti alapozást, majd megnéztünk fentről két órát, és jöhettünk haza. A második nap főleg a megtapasztalásról szólt. Bemehettünk mi is a vízbe a betegek közé, és csinálhattuk velük a tornát. Három különböző órára is benéztünk, ebből kettő mozgalmasabb volt, és egy politraumatizált torna, ami értelemszerűen más típusú volt, mint a nappali, vagy vegyes profilú csoportok. Érdekes közeg a víz, ezt mindannyian tudjuk. Remekül lehet benne tornázni, hihetetlenül megkönnyíti, ugyanakkor meg is nehezíti a munkát. Ami a szárazföldön könnyű, az a vízben nehéz, és fordítva. Egyébként iszonyat kedvesek meg aranyosak voltak a betegek, mind abszolút nyitott volt, és mosolyogva fogadtak bennünket. Kifejezetten jólesett, és hozzátett ahhoz, hogy mi is a lehető legjobbat kihozzuk magunkból az ő érdekükben is (még ha nem is ténylegesen az ő érdekükben, hanem majd a jövő betegeinek érdekében).

Harmadik és negyedik héten pedig az Ortopédia Osztályon voltunk Pegával és Szakival. Itt, az első hetünkön megismerhettünk egy nagyon kedves gyógytornászt, rendkívül nagy szakmai tapasztalattal és nyugalommal. Nagyon szimpatikus volt, bármit kérdezhettünk, mindenre válaszolt és szívesen elkalauzolt bennünket az ortopédiai gyógytornászok világába. A következő héten már csatlakozott egy másik gyógytornász is, aki szintén nagyon segítőkész volt, hála Istennek. Rendkívüli módon élveztem ezt a két hetet, bár az első nap sikeresen eldobtam magam - hogy mitől? Ez a százezer fityinges kérdés, ugyanis halvány Milkalila gőzöm nincsen tekintve, hogy se nem láttam, se nem éreztem semmi rosszat/csúnyát/véreset/”kórház-szagot”, amitől jogosan elájulhattam volna. Valószínűleg pusztán a fáradtság jött ki rajtam, de igazából lényegtelen is most már. Ez egy hangyabokányit rányomta a bélyegét arra, ahogy az elsőként említett gyógytornász kezelt engem - értsd: innentől kezdve nem annyira forszírozta, hogy műtétet nézzek. No nem baj, több is veszett Mohácsnál, majd nézek máskor.
Egyébként rendkívül tanulságos két hetet tudhattunk magunk mögött. Eleinte még csak kísértük a gyógytornászt, néztük, ahogy felhelyezi a betegeket a mozgató gépre reggeli után, illetve megfigyeltük a tornáikat, esetleg hidroterápiára kellett átkísérnünk őket. Aztán a hét második felében megkaptunk egy leányzót, akin Achilles-tenotomiát (Achilles-ínhosszabbítást) végeztek mindkettő lábára, ami miatt 6 hétre begipszelték. Azon a héten hétfőn, mikor mi odakerültünk, szedték le róla, és kezdődött meg a rehabilitációja. Azt mondta nekünk a gyógytornász, hogy nála semmi kárt nem tudunk okozni, ezért abszolút ránk hagyja a fejlesztését - a célunk az volt, hogy újra magabiztosan, és ezúttal helyesen járjon. Ehhez természetesen a megfelelő izmokat is erősítenünk kellett, úgyhogy alkalmaztunk rajta pár technikát, amit tanultunk a suliban, valamint dolgoztattuk a megfelelő izomcsoportjait, majd gyakoroltattuk a helyes, egyszerűbben “sarok-talp-lábujj” járást. Mellette folyamatosan néztük két térdprotézises néni, valamint két-három csípőprotézises beteg tornáját. A második héten már konkrétan csípőtornát kellett tartanom először kettő, majd az utolsó nap már csak az egyik néninek, aki az egyik legtündéribb volt - imádtam. Az általunk party szobának keresztelt szoba lakója volt, egy másik, térdprotézises nővel együtt. Hihetetlen jó volt ott mindig a hangulat, jókat nevetgéltek, és rendkívül kedvesen, és pozitívan fogadtak minket. Viszonylag sok nap végén beszélgettünk velük egy kicsit. A szomszéd szobában volt egy férfi is, na ő igazán nagy kópé volt. Olyanokat szólogatott nekünk, hogy hajjajj, néha már nem tudtuk, hogyan is kellene lereagálni, így jobb híján csak mosolyogtunk. Készíteni szeretett volna velünk mindenképp közös fényképet az utolsó napunkon, de még a beállást is eltervezte előre. Megkérdezte a nevünket is, és már komolyan attól féltünk, hogy be akar jelölni az nagy szociális hálón, melynek nevét még véletlenül sem fogom kimondani a blogomon. Hála Istennek, nem történt meg, bár kedves ember volt egyébként, szóval panaszra nem lenne okom, dehát azért mégse, no!

Fantasztikus volt ez a négy hét. Olyan sok minden történt, olyan sokat láttunk, oly’ sokat hallottunk és mégis úgy elrepült, hogy észre se vettük. Egyik nap még július eleje van, másik nap már 26-a. Borzasztóan repült az idő - minden percét élveztem. Talán az ortopédia volt a legélvezetesebb, illetve inkább úgy fogalmazok, legemlékezetesebb számomra. Aztán a hidro, majd a központi fizio. Bár voltak mély pontjaim, mikor kétségbe estem, hogy én erre képtelen vagyok, nem tudok hosszú tornákat tartani, mert mi van, ha elrontok valamit - szegény páciens rám van utalva, elhiszi, amit mondok neki, és megcsinálja, amit kérek tőle - én pedig elronthatom bármelyik percben. Aztán a többiek segítségével pofon csaptam, majd helyre ráztam magam. Tudom, hogy ez a feladatom. Gyógytornász leszek. Megküzdök érte. Köszönöm ezt a négy hetet, nagy tapasztalás volt. Még, még, MÉG!

Pörgős szoknya

2013.06.12. 20:25, Zsó
Címkék: hangulat mozgás

Tánc. Egy nemzetközi nyelv, amit mindenki ért. Egy nyelv, amit sajnos soha nem ismertem, de mindig is beszélni szerettem volna. Miért? Azért, mert ez más, finom, különleges - pedig nem Tibi. Ha valaki beszéli, többet el tud mondani bármilyen szónál. Mit nekünk Raffaello? Éljen a tánc! Pörgős szoknyában forogni akár táncparketten, akár egy üres, smaragdzöld mezőn, vagy akár egy betonból készült járdaszegélyen egyensúlyozva. Ezek mind-mind életérzések kifejeződései. Senki nem érti, és mégis mindenki érti. A mozdulatok harmóniában vannak a zenével, és csak úgy szárnyalnak. Fantasztikus. Engedd hát el magad, mikor teheted, és mozogj! Bármit teszel, az a saját táncod lesz.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!